Tarotkaarten worden in verband gebracht met mystiek en magie.Tarot werd pas op grote schaal door mystici, occultisten en geheime genootschappen geadopteerd vanaf de 18e en 19e eeuw. De traditie begon in 1781, toen Antoine Court de Gébelin, een Zwitserse geestelijke en vrijmetselaar, Le Monde Primitif, publiceerde, een speculatieve studie over religieuze symboliek en haar overleving in de moderne wereld. De Gébelin beweerde als eerste dat de symboliek van de Tarot de Marseille de mysteries van Isis en Thoth representeerde. De Gébelin voerde verder aan dat de naam “tarot” afkomstig was van de Egyptische woorden tar, “Koninklijk” en ro, dat “weg” betekent, waardoor de Tarot een “koninklijke weg” naar wijsheid zou tonen. De Gébelin verklaarde ook dat de zigeuners, die de eersten waren om de kaarten voor waarzeggerij te gebruiken, afstammelingen waren van de oude Egyptenaren en als nomadisch levend volk de kaarten in Europa hadden geïntroduceerd. De Gébelin schreef deze verhandeling voordat Jean-François Champollion de Egyptische hiërogliefen had ontcijferd, en zelfs voordat de Steen van Rosetta was ontdekt. Latere egyptologen zouden niets in de Egyptische taal vinden dat de Gébelins fantasierijke etymologie kon ondersteunen. Niettemin was de identificatie van de tarotkaarten met het Egyptische “Boek van Thoth” al stevig ingeburgerd in occulte genootschappen en tot op de dag van vandaag blijft de legende van een Egyptische overgeleverde geheime leer bijzonder populair.

De Tarot

De tarot geeft antwoord op al uw vragen, het wijst u een weg, houdt u een spiegel voor of bevestigd wat u eigenlijk al lang weet.

E-consult

Ook onze natuurconsulent kan desgewenst voor u kaarten leggen, vul hiervoor ons contactformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Door Corina

Natuurgeneeskundig therapeut

Gerelateerd bericht