Sterrenbeelden
Sterrenbeelden

Astrologie of sterrenwichelarij is een verzamelnaam voor ideeën over het veronderstelde verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. Bij een astrologische analyse gaat het vooral om de plaatsen aan de hemel van de zon, de maan en de planeten, die in de Oudheid als “sterren” werden aangeduid, meestal tegen de achtergrond van de vaste sterren in de dierenriem. Hoewel astrologie volgens wetenschappelijk onderzoek niet aangetoond kan worden, en wetenschappers de astrologie algemeen afwijzen als pseudowetenschap, is het onduidelijk hoeveel mensen er in geloven. De meeste mensen kennen bijvoorbeeld volgens Kocku von Stuckrad wel hun astrologisch sterrenbeeld of ascendant, of raadplegen hun horoscoop regelmatig, maar degenen die zich diepgaander met astrologie bezighouden vormen slechts een kleine minderheid.

Geschiedenis

Astrologie werd al beoefend sinds in het 2e millennium v.Chr. en vindt zijn wortels in kalendersystemen die werden gebruikt om seizoensverschuivingen te voorspellen en om hemelse cycli te interpreteren. Westerse astrologie, een van de oudste astrologische tradities die nog in gebruik zijn, vond zijn oorsprong in Mesopotamië, vanwaar het zich verspreidde naar het oude Griekenland, Rome, de Arabische wereld en uiteindelijk Centraal- en West-Europa. Hedendaagse westerse astrologie wordt vaak geassocieerd met het maken van horoscopen zoals de geboortehoroscoop of de relatiehoroscoop.

Sterrenbeelden

De astrologie bestaat uit 12 sterrenbeelden met elk hun unieke eigenschappen. Klik op een sterrenbeeld om daar meer over te weten te komen:

Aromatherapie

Men kan aromatherapie toepassen op de astrologie, volgens de astrologie reguleren de verschillende sterrenbeelden elk een ander deel van het lichaam. Als men weet welk deel van het lichaam gereguleerd wordt door welk sterrenbeeld dan kan men ook een lijst van aromatische geuren samenstellen die geschikt zijn voor mensen van dat sterrenbeeld. Klik op de link voor meer informatie.

Related Items

Door Corina

Natuurgeneeskundig therapeut