Waxmelts
Waxmelts

Wax melts zijn  blokjes die bovenop een oliebrandertje een heerlijke geur verspreiden. In de meeste winkels zijn echter waxmelts te koop die ontzettend schadelijk zijn, schadelijk voor het milieu maar ook schadelijk voor je eigen gezondheid. Ze bevatten chemische geur en kleurstoffen.

Vandaar ook dat ik onder de naam Venloos Maedje een hele collectie wax melts verkoop die allen door mij met de hand samengesteld zijn. De wax melts van Venloos Maedje zijn gemaakt van ECO Soya en bevatten geen kleurstoffen.

ECO Soya is 100% natuurlijk, waardoor het niet schadelijk is. Ze is gemaakt van Soja afkomstig uit Noord-Amerika. Deze wordt verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. De was is dus plantaardig, biologisch afbreekbaar en absoluut niet giftig.

Alle Soy Wax Melts zijn met de handgemaakt en als geur is etherische olie gebruikt. Deze etherische of Essentiële olie heeft naast een aangename geur ook een aroma therapeutisch effect.

De Wax Melts dienen op een oliebrander geplaatst te worden met daaronder een waxine lichtje en zullen 6-8 uur geur afgeven. Na deze periode dient u de brander te reinigen door hem terwijl de was nog niet gestold is af te nemen met een stuk keukendoek. De was zal namelijk achterblijven terwijl de geur zich door de kamer verspreid heeft.

Aangezien de was biologisch afbreekbaar is mag je dit gewoon in de groene container weggooien!

De Soy Wax Melts zijn verpakt per 3 stuks en verkrijgbaar in zeer veel verschillende geuren. De vorm van de wax melts is telkens weer een verrassing aangezien ik gebruik maak van bonbon mallen om de was in te gieten.

Je kunt de waxmelts kopen in mijn webwinkel op Natuurtafel of op Venloos Maedje en kosten € 1.80

Door Corina

Natuurgeneeskundig therapeut