Natuurvoeding

Onder natuurvoeding verstaan we eten dat niet bewerkt is. Dat wil zeggen dat het eten nog zo is als het van het land komt. Het heeft daar alle tijd gekregen om te groeien en wordt pas geoogst wanneer de tijd er rijp voor is. Bovendien is er gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen om vraat door ongedierte te voorkomen.

Biologisch

Veel winkels hebben tegenwoordig een uitgebreid aanbod van biologisch eten, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een natuurwinkel of biologische boer te gaan. Als je er op let zie je dat het aanbod aan biologisch eten toeneemt. Biologisch geteelde gewassen mogen in hun eigen natuurlijke tempo groeien waardoor de planten minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Bovendien worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt.

Moestuin

Zelf natuurvoeding telen kan heel makkelijk in de moestuin. Hiervoor heb je niet eens zo gek veel ruimte nodig, een kleine stadstuin kan zo voorzien in eigen biologisch geteelde groenten, fruit en natuurlijk kruiden. Dit noemen we ook wel Urban Farming. Ook kan men er voor kiezen om zelf wat kippen te houden in de stadstuin, dit noemen we dan een Urban Livestock. (Wilt u overigens de urban farming experimenten van ons volgen, klik dan hier…)

Natuurconsulent

Omdat veel lichamelijke klachten terug te leiden zijn naar het voedingspatroon van iemand besteden we hier aandacht aan. Denk maar eens aan allergieën , onder- of overgewicht of hart- en vaatziekten. Als natuurvoedingsdeskundige nemen we uw voedingspatroon door en passen deze waar nodig aan zodat u voor uw eigen situatie weer gezond gaat eten!

Combinatie natuurgeneeskunde

In combinatie met de natuurgeneeskunde kunnen we voor een totaalpakket zorgen. Enerzijds gaat u gezonder eten en anderzijds pakken we de lichamelijke of geestelijke problemen aan.

Interesse in een consult? Neem contact met ons op…