Natuurgeneeswijzen

Wat is natuurgeneeswijzen?

In het algemeen kun je zeggen dat er zeer veel verschillende natuurgeneeswijzen zijn, zij vallen onder de alternatieve geneeswijzen en gaan uit van het lichaam als geheel. Elk lichaam heeft de kracht in zichzelf om te genezen van de meeste klachten op lichamelijk of geestelijk gebied. Hierbij gaan we uit van de helende kracht van de natuur en ondersteunen we het lichaam met middeltjes gemaakt van de natuur. Soms kun je het lichaam preventief ondersteunen om ergere klachten te voorkomen.

Diagnose laten stellen

Om voor de op deze site aangeboden natuurgeneeswijzen in aanmerking te komen dient u eerst een diagnose te laten stellen door een gediplomeerd arts. Bij niet ernstige (lees: levensbedreigende) lichamelijke of geestelijke klachten kan de natuur de genezing bevorderen. Bij ernstige lichamelijke of geestelijke aandoeningen kan de natuur ondersteuning en verlichting bieden, maar alleen in overeenstemming met uw arts.

Heeft u al een diagnose?

Zodra je een diagnose hebt van je arts kun je aan de slag gaan met het uitzoeken van de natuurgeneeswijze die het beste bij je past. Je kunt voor een specifieke natuurgeneeswijze kiezen of een combinatie er van. Aan de hand van de diagnose kun je zelf aan de slag door een middel uit te kiezen of dit door een natuurgeneeskundige te laten doen. Ook kun je kiezen voor een consult of e-consult.

Welke natuurgeneeswijzen worden aangeboden?

Op dit moment bieden we de volgende natuurgeneeswijzen aan:

Al deze geneeswijzen kunnen zonder probleem naast de reguliere geneeswijzen gebruikt worden en kunnen onderling gecombineerd worden. Het kan dus voorkomen dat u een consult maakt bijvoorbeeld aromatherapie, maar uiteindelijk met een bloesem mix, kruidenthee en aromaverstuiver naar buiten komt als tijdens het consult blijkt dat dit de beste aanpak is.

Ophef kruidenpreparaten

Recent is er ophef ontstaan vanwege de negatieve werking die sommige kruidenpreparaten op reguliere medicijnen hebben. In onze praktijk is dit niet aan de orde aangezien wij een diagnose stelling door een arts verplicht stellen en willen weten welke medicijnen u slikt om eventuele kruidenpreparaten hier op af te stemmen!