Fytotherapie

Wat is kruidengeneeskunde?

Kruidengeneeskunde is een eeuwenoude vorm van geneeskunde waarbij men gebruik maakt van plantaardige materialen om ziektes en kwalen te behandelen. Een andere naam voor kruidengeneeskunde is fytotherapie, de kruidengeneeskunde gaat uit van de genezende kracht van de natuur.

Voor wie is kruidengeneeskunde?

Kruidengeneeskunde is er voor iedereen. Kruidengeneeskunde is eigenlijk de basis van de reguliere geneeskunde. Veel medicijnen zijn namelijk afgeleid van planten. Kruidengeneeskunde kan een rol spelen bij de bestrijding van de volgende klachten:

  1. Slaapproblemen
  2. Angsten
  3. Vermoeidheid
  4. Maag en darmklachten
  5. Hoofdpijn of migraine
  6. Concentratiemoeilijkheden
  7. Allergieen
  8. Chronische verkoudheid
  9. Overgewicht

Hoe wordt kruidengeneeskunde toegepast?

In het algemeen kun je zeggen dat kruidengeneeskunde preventief wordt toegepast, het helpt bij de bestrijding van klachten en kwalen maar moet niet als vervanging van de reguliere geneeskunde bij ernstige ziektes of aandoeningen gebruikt worden. Het kan wel de reguliere geneeskunde aanvullen en ondersteunen. Kruidengeneeskunde kan zowel inwendig als uitwendig toegepast worden. Dat wil zeggen dat men het kan smeren, maar ook eten of drinken, welke methode gekozen wordt hangt af van het toepassingsgebied.

Intake gesprek

Denkt u baat te hebben bij Kruidengeneeskunde, maak dan een afspraak voor een intake gesprek. Samen vullen we dan een amnesie formulier in en nemen we uw lichamelijke en geestelijke klachten door. Daarna ga ik voor u aan de slag.

Kruidengeneeskundige preparaten

Kruidengeneeskundige preparaten worden door mijzelf, gediplomeerd fytotherapeut, met de hand gemaakt. Vaak ook nog van kruiden uit eigen oogst, maar indien deze niet voorradig zijn van 100% natuurlijk geteelde kruiden. Hierdoor lever ik een hoogwaardig product waarvan de kwaliteit gegarandeerd is.

Producten

  • Tincturen