Essential Oil
Essential Oil

Essentiële olie of Etherische olie wordt ook wel aromatische of vluchtige olie genoemd. De oliën worden gewonnen uit verschillende delen van planten (de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën.

Sommige soorten etherische olie zijn vrij duur. Dit komt doordat soms veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Een goedkope olie is bijvoorbeeld sinaasappelolie, omdat de schillen van sinaasappels een afvalproduct van de sapindustrie zijn. Duur is bijvoorbeeld rozenolie, omdat er erg veel speciaal voor de olie gekweekte rozen nodig zijn om etherische olie te produceren.

Naast een geurstof worden deze oliën gebruikt in de aromatherapie om hun geneeskrachtige werking. Elke olie heeft een andere werking en de juiste combinatie van oliën kan de behandeling versterken. In de aromatherapie komt het dan ook zelden voor dat er slechts van een enkele olie gebruik gemaakt wordt, mar maakt men eerder gebruik van 2 of meerdere oliën.

Voor en na zullen we alle oliën bespreken, deze vind je hier

 

Door Corina

Natuurgeneeskundig therapeut