Edelsteentherapie

Edelsteentherapie is het gebruik van edelstenen om allerlei kwaaltjes en aandoeningen te behandelen. Deze vorm van therapie bestaat al eeuwenlang en wordt slechts door een beperkte groep personen uitgeoefend. Onze natuurgeneeskundige maakt ook gebruik van edelstenen.

Het gebruik van edelstenen

Edelstenen worden op verschillende manieren toegepast, zo zijn er:

  • Knuffelstenen: Kleine edelstenen (of halfedelstenen of mineralen) die getrommeld zijn worden ook wel knuffelstenen genoemd. Door het trommelen zitten er geen scherpe randen meer aan. Om die reden worden ze ook wel trommelstenen genoemd. Deze stenen kunnen in broekzakken, portefeuilles of aan een ketting of armband worden gedragen of onder het hoofdkussen worden gelegd.
  • Ruwe stenen: meestal worden de grotere, ongeslepen exemplaren. Deze stenen worden vaak in huis geplaatst, maar zijn ook geliefd bij verzamelaars.
  • Kristalwater: Een waterextract, gemaakt door een steen een tijd lang in water te laten liggen, meestal een nacht. Hierdoor heeft het water de trillingsenergie van de steen overgenomen. Het regelmatig drinken van dit water zou hetzelfde effect hebben als het dragen van de steen.
  • Pendels: Edelstenen worden gebruikt bij het pendelen. Met pendelen wordt bedoeld het gebruik maken van een pendel, een vaak druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een draad of kettinkje, om mogelijk antwoorden te vinden op vragen of om zogenoemde “energieën” te detecteren.

Therapeutische werking

In dit gedeelte van de website leert u alles over de therapeutische werking van verschillende edelstenen. Hieronder een lijst met stenen die op de website besproken worden:

Agaat Carneool Howliet Moldaviet Seleniet
Amazoniet Calciet Jade Obsidiaan Smaragd
Amber Chalcedoon Jaspis Onyx Sodaliet
Amethist Citrien Kyaniet Opaal Tanzaniet
Ametrien Danburiet Labradoriet Peridoot Tijgeroog
Apachetraan Epidoot Lapis Lazuli Rodochrosiet Toermalijn
Apatiet Fuchsiet Larimar Robijn Topaas
Aquamarijn Fluoriet Maansteen Rookkwarts Turkoois
Aventurijn Granaat Magnetiet Rozenkwarts Zirkoon
Bergkristal Hematiet Malachiet Saffier Zwarte toermalijn

E consult

Wilt u dat we voor u een knuffelsteen uitzoeken die het beste bij u past? Vult u dan het contactformulier in en wij gaan voor u aan de slag. U ontvangt dan zo snel mogelijk uw bestelling thuis.

Shop

In onze webshop worden diverse edelstenen aangeboden, van armbanden, halskettingen, pendels tot en met ruwe stenen. Breng dus beslist een bezoek aan de shop.