Bach Bloesemtherapie

Wat zijn Bach Bloesemremedies?

Dr. Edward Bach ontdekte dat hij intuïtief wist welke geneeskrachtige eigenschappen planten hadden. Deze geneeskrachtige eigenschappen heeft hij benut bij het ontwikkelen van zijn Bloesemremedies. Deze remedies bevatten de geneeskrachtige eigenschappen van die planten en kunnen ingezet worden bij geestelijke ontstemmingen.

Voor wie zijn de Bach Bloesemremedies?

Er zijn 38 Bach Bloesemremedies die inwerken op 38 geestelijke ontstemmingen of gemoedstoestanden. Deze remedies zijn in te delen in 7 verschillende emotionele hoofdgroepen.

  1. Angst
  2. Onzekerheid
  3. Onvoldoende interesse voor huidige omstandigheden
  4. Eenzaamheid
  5. Overgevoeligheid voor invloeden en denkbeelden
  6. Moedeloosheid en wanhoop
  7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

De Bloesemremedies zijn dan ook geschikt voor iedereen, jong of oud, die zijn emotionele gemoedstoestand in een (of meerdere) van bovenstaande hoofdgroepen kan indelen.

Hoe werkt de Bach Bloesemtherapie?

Voordat u naar een Bach Bloesemtherapeut gaat moet er eerst een diagnose gesteld worden door een arts om ernstige lichamelijke of geestelijke aandoeningen uit te sluiten. Betreft het een geestelijke ontstemming, oftewel een emotionele gemoedstoestand waar u maar moeilijk uitkomt dan kan Bach Bloesemtherapie uitkomst bieden.

Intake gesprek

Denkt u baat te hebben bij Bach Bloesemtherapie, maak dan een afspraak voor een intake gesprek. Samen vullen we dan een amnesie formulier in en nemen we uw emotionele gemoedstoestand door. Daarna ga ik voor u aan de slag en maak een op maat gemaakte Bach Bloesemmix, deze is doorgaans de volgende werkdag al af te halen.

Online consult

Nieuw is onze online consult, dat wil zeggen dat u niet meer de deur uit hoeft voor een consult maar deze gewoon via de mail ontvangt. In plaats van een intake gesprek dient u dan zelf het anamnese formulier online in te vullen en te wachten op antwoord van onze kant. Doorgaans krijgt u van ons binnen 48 uur een reactie, vaak al met een behandelmethode. Voor het online consult betaalt u echter veel minder dan een gewoon consult. De voordelen zijn duidelijk, u hoeft er de deur niet voor uit en u kunt ten alle tijde contact met ons opnemen. Klik hier om naar het anamnese formulier te gaan.

Bach Bloesemmix

De Bach Bloesemmix die u van mij ontvangt bevat meerdere Bach Bloesemremedies. Deze dient u volgens voorschrift in te nemen gedurende enkele weken. In deze periode moet er een verandering te zien zijn in uw gemoedstoestand. Uiteraard wordt dit nauwkeurig gecontroleerd.

Aanpassing mix

Na enkele weken kijken we of de mix zijn werking gedaan heeft. Maar ook of deze een andere emotionele gemoedstoestand naar boven gebracht heeft. Met andere woorden, moet er doorgegaan worden met de huidige Bloesemmix, moet de Bloesemmix aangepast worden aan de veranderde gemoedstoestand of kan er langzaam aan afgebouwd worden.